Nový film Když se zhasne odhalí, jak může vypadat „7 hříchů“ na talíři, ale i ve vztazích. Hlavní čtveřici postav ztvárňují Petra Hřebíčková, Tomáš Maštalír, Martin Pechlát a Petra Polnišová. V dalších rolích se objeví Vojtěch Kotek, Simona Lewandowska či Lucie Vondráčková.
Režisérem připravovaného snímku Když se zhasne je Andy Fehu, který je jako spolurežisér podepsaný pod milionovou ONEMANSHOW: The Movie. Jeho nový film Když se zhasne slibuje především svěží humor, ale i nečekané zvraty. Scénář napsala Michaela Doleželová společně s Michalem Balážem.
Hlavní hrdinka Nina je ambiciózní šéfkuchařka, která se ocitá ve vztahové krizi se svým manželem Richardem, gynekologem. Rozvod jim komplikuje bizarní smlouva, kterou kdysi sepsali pod rouškou noci a alkoholového opojení na ubrousek – ten, kdo zaviní konec manželství, nezíská ze společného majetku ani korunu. Richard proto zosnuje plán: požádá svého nejlepšího kamaráda Čendu, aby Ninu během slavnostního otevření její nové restaurace „7 hříchů“ svedl. Natřít se to ale svému muži rozhodne i Nina… A nejen jemu, taky všem hostům, pro které se svým zástupcem Mirkem připraví hříšné menu, kterému lze jen stěží odolat. Kdo komu nakonec podlehne a jak večer plný komických situací i zakázaného ovoce dopadne, se diváci dozvědí v kinech od 5. února 2026.

Hlavní herecký kvartet a manželské páry ztvárňují Petra Hřebíčková s Tomášem Maštalírem a Petra Polnišová s Martinem Pechlátem. Diváci se ale mohou těšit i na Vojtu Kotka, který v připravované komedii hraje šéfkuchaře.
Nahlédněte pod pokličku té nejvyšší gastronomie
A zatímco kuchařský rondon obléká Vojtěch Kotek jen před kamerou, sedmichodové menu, které ve filmové restauraci „7 hříchů“ podává, vzniklo pod rukama skutečného michelinského šéfkuchaře. Sestavil ho Oldřich Sahajdák z La Degustation Bohême Bourgeoise, odkazuje ke každému ze sedmi smrtelných provinění a na place ho připravuje jeho sous chef Marco Christov, který ve filmu hraje hercovu pravou ruku. A právě díky zapojení profesionálních kuchařů a jejich odbornému dohledu nechají Vojtěch Kotek s Petrou Hřebíčkovou diváky nahlédnout pod pokličku té nejvyšší gastronomie, která se na filmovém plátně spojí se všemi smysly a emocemi.
Tvůrci se rozhodli film zasadit do Olomouce, velká část natáčení přitom probíhá v multikulturním prostoru Telegraph. Zdejší loft se dočasně přeměnil na exkluzivní restauraci „7 hříchů“, kde se odehrávají stěžejní scény plné vtipných i osudových momentů. „Pro Olomouc jsem se rozhodl, protože ji mám rád, několik let jsem tady studoval, a i když je to už dávno, mám na ni ty nejlepší vzpomínky. Zároveň nám přijde, že je hezká a neokoukaná, taková svěží. Taky nám umožnila natočit ve svých kulisách vše, co příběh filmu vyžaduje,” dodává režisér.
Foto zdroj: Bontonfilm